Tarih: 04.04.2023 17:23

.

Facebook Twitter Linked-in

Ramazan denince Aksaray'da akla ilk gelen Tahinli Pide bu ramazan ayında da fırın tezgâhlarındaki yerini aldı. Ramazan pidesiyle birlikte sofraların olmazsa olmazı Aksaray tahinlisinin ünü il sınırlarını çoktan aşmış durumda. Bu ramazan ayında da vatandaşlar Aksaray dışında yaşayan sevdiklerine tahinli pide gönderme geleneğini sürdürüyor. Dolayısıyla bu durumdan fırıncı esnafı da oldukça memnun.

Tahinli pideye olan yoğun ilgi her ne kadar fırıncıların yüzünü güldürse de eskiye nazaran özellikle sahur vakitlerinde fırınlara olan ilginin azalması da gözlerden kaçmıyor. Eskiden sahurlarda farklı bir heyecanın olduğunu dile getiren Kalkan Pide Fırını işletmecisi Tayfur Konukçu bu ramazanda sahur vaktinde işlerin durgun geçtiğini bu nedenle de kendisi gibi bir çok fırının iftara kadar açık kaldığını, iftar sonrasında ise işyerlerini kapattıklarını belirtti. İftar öncesi Ramazan pidesi, tahinli, pide, kıymalı pide ve vatandaşların evlerinden getirdikleri malzemelerle hazırlanan pide talebinde patlama yaşandığını kaydeden Konukçu talebe yetişmekte zorlandıklarını söyledi. Konukçu; "Bu durumun Türkiye'yi sarsan deprem felaketinden sonra Aksaraylıların hassasiyetinden de kaynaklanabileceğini düşünüyorum. 'Komşusu açken tok uyuyan bizden değildir' düşüncesi vatandaşların ilgisini düşürmüş olabilir" ifadelerini kullandı. Haber/Foto: Yalçın Kahraman




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —