10938,47%0,22
42,10% 0,02
48,41% 0,11
5364,72% 0,65
8829,98% 0,08
Diyetisyen Tuğba Demircan, okul çağındaki çocukların kahvaltı yapmadan okula gitmelerinin dikkat dağınıklığı ve öğrenme güçlüğü gibi sorunlara yol açabileceğini belirterek, velileri sağlıklı beslenme konusunda uyardı.
Özel Adatıp Hastanesi Diyetisyeni Tuğba Demircan, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi için sağlıklı beslenmenin kritik rol oynadığını vurguladı. Okula aç giden çocuklarda dikkat eksikliği ve öğrenme performansında düşüş yaşandığını belirten Demircan, "Güne mutlaka dengeli bir kahvaltıyla başlanmalı. Tam tahıllı ekmek, yumurta, peynir, süt veya yoğurt, taze sebze ve meyveler kahvaltı sofralarında yer almalı" dedi.
Dyt. Demircan, kahvaltıda şekerli ve paketli gıdalar yerine doğal ve besleyici ürünlerin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Çocukların enerjisini dengede tutmak ve abur cubura yönelmelerini engellemek için sağlıklı ara öğünlerin de önemli olduğunu söyledi. "Kuruyemiş, taze meyve ve tam tahıllı sandviçler okul çantasında bulunması gereken sağlıklı atıştırmalıklardır" ifadelerini kullandı.
Beslenmenin bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerine de değinen Demircan, yeterli protein, vitamin ve mineral alımının çocukları hastalıklardan koruduğunu belirtti. Gazlı ve şekerli içecekler yerine su tüketiminin artırılması gerektiğini söyleyerek, "Sağlıklı beslenme yaşam boyu sürecek bir alışkanlıktır. Bu alışkanlıkların kazandırılmasında ebeveynlere büyük görev düşüyor" dedi.