<p>KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, 3. Gastronomi Günleri'nin açılışında katılımcılara 1 ton pastırmalı Gömeç kuru fasulyesi ikram edildi.</p><p>AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki etkinliğin açılışında, Büyükşehir Belediyesinin şehrin tarihi, kültürü ve gastronomisine yakışacak işler yaptığını söyledi.</p><p>Yapılan etkinliğin kentin yöresel ürünlerinin tanıtılması amacıyla önemli olduğunu ifade eden Cıngı, kentte üretilen ürünlerin markalaşmadığı müddetçe bir anlamının olmadığına dikkati çekti.</p><p>AK Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da pastırması, sucuğu ve mantısıyla anılan kentte, güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi.</p><p>Kayseri'nin her ilçesinde ayrı bir lezzet, ayrı bir tadın olduğunu kaydeden Ataş, bu tarz etkinliklerin kent ekonomisine katkı sunulması için oldukça önemli olduğunu vurguladı.</p><p>Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise üçüncüsünü düzenledikleri Kayseri Gastronomi Günleri'ni önemsediklerini söyledi.</p><p>Medeniyet zengini olan Kayseri'nin, mutfak zenginliğinin de kaçınılmaz olduğunu ifade eden Büyükkılıç, Kayseri'nin tespit edilen 200 spesifik ürünü olduğunu dile getirdi.</p><p>Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da etkinlikte konuştu.</p><p>Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele keserek Gastronomi Günleri'nin açılışını yaptı.</p><p>Daha sonra protokol üyeleri, açılış programına özel hazırlanan 1 ton pastırmalı Gömeç kuru fasulyesini vatandaşlara ikram etti.</p><p>Katılımcılar, kentin coğrafi işaretli ürün ve kadın kooperatifleri için kurulan stantları gezerek yemeklerin tadına baktı.</p><p>Ünlü şeflerin çeşitli yemekler pişirerek katılımcılara ikram ettiği gastronomi günleri, pazar günü sona erecek.</p>